Blog

Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur ve Açılır | Gerekli Belgeler

Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur ve Açılır | Gerekli Belgeler

Şahıs Şirketi nedir?

Birey olarak kurabileceğiniz şirketlere Şahıs Şirketi denir. Anonim şirketlerden veya limited şirketlerden kaha küçük yapıda olan firmalara şahıs şirketi denir. Anonim şirket ve Limited şirket kurma süreçlerine göre hem daha kolay, hem de daha hızlı olarak kurulumu gerçekleştirilebilir ve vergi mükellefi olabilirsiniz.

Şahıs Şirketi Kurma'nın avantajları nelerdir?

Anonim şirketlere ve Limited şirketlere göre kurulum süreci, evrakları daha azdır. Çok daha hızlı olarak faaliyete geçmenize olanak sağlar ve diğer şirket kurulumlarına göre çok daha az maliyetlidir. Birden fazla ortak olmamasından dolayı süreçleri daha kolaydır. Kurulan şahıs şirketinin tüm yetki ve sorumluluğu şahıs şirketini kuran kişinin sorumluluğundadır.

Şahıs şirketi avantajları;

  • Düşük mali müşavir veya muhasabeci ücretinin olması,
  • Vergi sisteminin kademeli olması,
  • Defter tasdik ücretlerinin düşük olması,

Şahıs şirketi dezvantajları;

  • Gelir yükseldikçe kademeli vergi oranı sebebiyle vergi oranı da artmaktadır.
  • Gelir oranına bağlı olarak %20 ile başlar ve %35'e kadar çıkabilir. Fakat Limited şirketlerde bu oran sabit %20'dir.

Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

Şahıs şirketi kurmak ve açmak için öncelikle bazı belgeleri toplamak ve organize etmek gerekir. Bu belgeleri kendiniz toparlayıp dilekçenizi dilerseniz ilgili Vergi Dairesi Müdürlüğüne kendiniz de iletebilirsiniz. Ya da bu işlemi sizin yerinize tanıdığınız bir muhasebeci ve mali müşavir aracılığı ile de gerçekleştirebilirsiniz. En kısa ve kolay yolu belirli bir ücret karşılığı bu süreçleri muhasebecinizin, mali müşavirinizin ilgili kurumlara başvuru sürecini yürütmesi ve şahıs şirketinizi açmasıdır.

Şahıs Şirketi kurmak için ne kadar ücret ödenir?

İmza sirküleri, dökümanlar ve bu süreci sizin adınıza yürütecek olan muhasebeci veya mali müşavire ödeyeceğiniz hizmet ücretleri dahil toplamda 600TL - 800TL arasında bölgeye ve muhasebeciye göre değişiklik gösterebilir. Yapacağınız sektör ve iş alanına göre ticaret odası, esnaf odası vb. odalardan birine veya birkaçına kayıt yaptırmanız da gerekebilir. Muhasebeciniz bu konuda sizleri daha doğru bilgilendirecektir.

Şahıs şirketi sahipleri e-ticaret yapabilir mi?

Bu aşamaları tamamladığınızı varsayarak bir Şahıs Şirketi sahibi olarak e-ticaret yapabilir ve internetten ürün satabilirsiniz. İlk adımınız bir e-ticaret sitesi kurmak ve ürünlerinizi sitenizde satışa sunmak olacaktır. Şahıs şirketiniz aracılığı ile bankalara başvuruda bulunarak sanal pos alabilir ve kredi kartı ile de satış yapabilirsiniz. Aynı şekilde Iyzico, PayU, iPara gibi alternatif ödeme firmaları ile direk olarak çalışabilir ve bankalara sanal POS başvuru zahmetinden de kurtulabilirsiniz.

Nereden başlamalıyım?

Eticaretclick E-ticaret Paketlerini kullanarak, e-ticaret'e ilk adımınızı atabilirsiniz. Sizler için ücretsiz düzenlediğimiz e-ticaret eğitimlerimize katılıp kendinizi geliştirebilir, dökümanlarımız ve uzman kadromuzdan faydalanarak e-ticaret sürecinizde ihtiyaç duyduğunuz her türlü desteği alabilirsiniz.

  • 9 Ocak 2017
  • 3200

Profesyonel Bir Site İçin Bizimle İletişim Kurunuz.

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.

İletişim +