Blog

Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Pinterest, Vine ve Linkedin Rehberleri

Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Pinterest, Vine ve Linkedin Rehberleri

E-ticarette sosyal medya pazarlamadan yararlanmak geri dönüşüm oranlarını artırmak için oldukça etkili bir yöntem. Sosyal mecralar üzerinden hem organik hem de reklamlar yardımıyla hedef kitlelere ulaşmak mümkün. Birçok e-ticaret sitesinin sosyal mecralaraı tercih etmesinin nedeni özellikle ücretsiz olarak bu mecralar üzerinden birçok kişiye ulaşabiliyor olmaları.

Tabii ki ücretsiz olanaklardan yararlanılsa da bu platformlar üzerinden etkili bir sonuç alabilmek için reklamlarla da bu çalışmaları desteklemek gerekiyor. Bu mecralardan yüksek performansta yararlanabilmek için her bir ağı tanımak ve bu ağların kendi dinamiklerini bilmek gerekiyor. Bu dinamiklerin bilinmesi, her bir sosyal ağ için farklı bir strateji izlenmesini sağlar.

Bu stratejileri oluşturabilmek için de bu sosyal mecraların, şirketlere ne gibi fırsatlar sunduğunu bilmeniz gerekiyor. Bu mecraların özelliklerini bilmeden, reklam kampanyaları oluşturmak ya da hedef kitlelere ulaşmaya çalışmak zaman ve para kaybına neden olabilir. Bu nedenle de geçmiş yıllarda ve son dönemlerde yazmış olduğumuz sosyal mecra rehberlerimizi sizler için tek bir yerde topladık. Burada Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Pinterest, Vine ve Linkedin ile ilgili çeşitli rehberler bulunmakta.

Buradaki rehberleri okuyarak, sosyal medya stratejilerinizi geliştirebilir ve hedef kitlenize daha iyi bir hizmet sunabilirsiniz. Yazıları okumak için başlıklara tıklamanız yeterli.

Sosyal medya ile ilgili genel rehber yazılarımıza bakmak isterseniz aşağıdaki linkten, ilgili dosyamıza ulaşabilirsiniz.

sos-med-yonetim-yazi-banner

Buradaki rehber yazılarından farklı olarak, genel olarak sosyal mecraların dinamikleri, yapmanız ve yapmamanız gereken konuların yanı sıra, hangi saat ve günlerde paylaşım yapmanız gerektiğine kadar çeşitli rehber yazıları bulunmaktadır. Aşağıdaki yazıları destekleyen yazılar olduğu için bu dosyadaki yazıları da okumanızı tavsiye ediyoruz.

 

facebook-rehberi

 

E-ticaret şirketleri için Facebook istatistikleri kullanım rehberi

Facebook’ta paylaşım yapmak ya da reklam vererek yeni hedef kitlelere ulaşmak mümkün; ancak burada harcadığınız emeği ölçümlemek de bir o kadar önemli.

E-ticaret sitenizin Facebook sayfasını daha aktif hale getirecek öneriler

Facebook’ta aktif olmanız ve sayfanızı ziyaret eden takipçilerinize, güncel paylaşımlar sunmanız gerekiyor.

Facebook Store (Mağaza) kurulumu nasıl yapılır?

Facebook üzerinden satış yapabilmek için Facebook Store kurulumunu yapmanız gerekiyor. Eticaret Click Facebook Store uygulamasıyla, takipçileriniz ürünlerinizi inceleyebilir ve arkadaşlarıyla paylaşabilir.

E-ticaret sitesine Facebook beğen kutusu nasıl eklenir?

E-ticaret siteniz üzerinde Facebook beğen kutusu ile Facebook sayfanızı paylaşarak sitenizi ziyaret edenleri sayfanızı beğenmeye yönlendirebilirsiniz.

Devamlı değişen algoritmalar ve diğer etmenler Facebook sayfanızdan daha verimli bir sonuç almanızı zorlaştırabiliyor.

Facebook reklamları nasıl etkin kullanılır?

Bu yazıda bu reklam modellerini etkin kullanıp, nasıl daha fazla kişiye ulaşabileceğiniz üzerinde duracağız.

E-ticaret şirketleri için Facebook reklam modelleri

E-ticaret sektörüne yeni adım atanlar Facebook reklam modellerini hangi amaçla ve nasıl kullanacaklarını bilemedikleri zaman, reklam ve pazarlama bütçelerini boşa harcayabiliyorlar.

Facebook’a reklam veren e-ticaret sitelerinin Audience Insights hakkında bilmesi gerekenler

Facebook’un Mayıs 2014’te tanıtımını yaptığı, reklamverenlere hedefleme konusunda fayda sağlayacak bir araç olan Facebook Audience Insights, firmaların hedef kitleyle ilgili her türlü öngörüye hakim olmalarını sağlıyor.

twitter-rehberleri

 

E-ticaret işinizin hedefleriyle uyumlu bir Twitter stratejisi belirlemenin; satışlara ve kârlılığa katkı sağlama, gelişmiş bir müşteri etkileşimi elde etme ve Twitter’da etki gücü olan kullanıcılarla ilişkiler geliştirme gibi önemli yararları var.

E-ticaret sitenizin Twitter hesabında paylaştığınız tweet’lerle, daha fazla sayıda kullanıcının dikkatini ve ilgisini çekebilmeniz; etkileşim oranını artırmanız açısından son derece önemli.

E-ticaret sitenize Twitter akışını nasıl eklersiniz?

E-ticaret sitenizde Twitter sayfanızı öne çıkartmak isteyebilirsiniz. Bunun için Twiiter sayfanızın takip butonunu ekleyebilir ya da ana sayfa akışınızı sitenize ekleyebilirsiniz.

E-ticaret için Twitter kullanımında en sık yapılan 10 hata

Kullanıcıların kendi aralarında ve markalarla iletişim beklentilerinin sürekli olarak artıyor olması, öncelikli olarak da internet üzerindeki işletmelerin bu konudaki çalışmalarını artırmasını zorunlu kılıyor.

instagram-rehberleri

 

Instagram fotoğrafları siteye nasıl eklenir?

Instagram hesabınızı öne çıkarmak ve ziyaretçilerinizin bu hesabınızı takip etmeleri için Instagram sayfanızdaki fotoğraf akışını kendi sitenize ekleyebilirsiniz.

Başarılı moda markalarının Instagram stratejilerinden alınacak dersler

Moda sektöründe yer alan ve internet üzerinden satış yapan şirketlerin, internet kullanıcılarıyla en etkin bir şekilde etkileşime girebilecekleri sosyal mecralardan biri Instagram.

Instagramın reklam verenlere açılmasının e-ticaretinize sağlayacağı faydalar

Bu yenilik e-ticaret sitesi sahipleri için hedef kitlelerine ulaşabilecekleri yepyeni bir kanal olarak da yerini aldı. Takip eden süreçte Instagram, reklam verenler için düzenlediği yeniliklerle bu alanda çok daha büyük avantajlar sunmaya başladı.

Instagram üzerinden satışa yönlendirme nasıl yapılır?

Instagram’ın popülerliğinin artmasıyla beraber şirketler, bu mecra üzerinden satışa yönlendirme yaparak geri dönüşüm oranlarını da artırmak istiyorlar.

Instagram yoluyla e-ticaret sitenizin bilinirliğini artırmak, daha çok satış yapmak ve markalaşma yolunda sağlam adımlar atabilmek için 6 ipucu.

Pazarlama için Instagram kullananların bilmesi gereken 3 önemli nokta

Instagram’ı e-ticaret siteniz için bir pazarlama aracı olarak kullanıyorsanız, mutlaka bilmeniz gereken bazı analiz sonuçlarını sizin için derledik.

Instagram ile sanal mağazanızın satışlarını artırmanın yolları

Şirketler, paylaşılan bu içerikleri firmaları için kullanarak satışa nasıl dönüştürebilir? Ya da şirketlerin, sosyal medya kullanıcılarından elde ettikleri içerikleri satışa dönüştürebilmek için ne yapmaları gerekiyor?

youtube-rehberleri

 

E-ticaret şirketleri Youtube’u kullanarak geri dönüşlerini nasıl artırabilir?

Youtube üzerinden video yayını yapan markalar, kullanıcıların farklı isteklerine cevap verebildiği gibi, yeni hedef kitlelere ulaşabiliyor, marka bilinirliklerini artırarak tüketicilerin markalara olan bağlılıklarını artırabiliyorlar.

linkedin-rehberi

 

LinkedIn ve e-ticaret için önemi

Özellikle iş dünyasına hitap eden ve aylık 65 milyon ziyaretçisiyle dikkat çeken LinkedIn aktif olarak kullanmanız gereken bu sosyal ağ sitelerinden biri.

E-ticaret işinizi Linkedln ile geliştirmenin 10 kuralı

LinkedIn’in “Şirket Sayfaları” olarak bilinen bu bölümü e-ticaret şirketlerinin gelişmesi ve marka tanıtımı için de bulunmaz bir fırsat.

Linkedln Şirket Sayfaları ile e-ticaret işinizi büyütmek

Linkedln 300 milyona yakın üyesiyle, ‘dünyanın en büyük profesyonel ağı’ kabul ediliyor. Profesyonellere hitap etmesi nedeniyle LinkedIn, genellikle B2B e-ticaret şirketlerinin tercih ettiği bir sosyal ağ olma özelliği taşıyor.

Adım adım LinkedIn işletme sayfası oluşturmak

Linkedin’in şirketlere sunduğu faydalara ulaşabilmek için ilk yapmanız gereken ise LinkedIn üzerinde e-ticaret sitenizin sayfasını oluşturmak.

vine-rehberleri

 

Video pazarlama için Vine’ı etkili kullanmanın ipuçları

Vine, kullanım kolaylığı ve eğlenceli bir video uygulaması olmanın dışında markaların doğru hedef kitlesine ulaşmak için kullandığı etkili bir kanal.

Vine kullanımı Facebook’un hâlâ gerisinde olmasına rağmen birçok girişimci, bu altı saniyelik filmlerin değerli bir pazarlama aracı olduğuna inanıyor.

pinterest-rehberi

 

Pinterest, sosyal medya paylaşımlarına yeni bir bakış açısı kazandıran; video, fotoğraf gibi tüm görsel içeriklerinizi ön plana çıkarabildiğiniz bir web servisi.

Pinterest ile sanal mağazanızın yeni yıl satışlarını artırın

Yılbaşı ve diğer önemli günlerde Pinterest ile daha fazla satış yakalamak için bilmeniz gerekenler.

E-ticaret siteleri Pinterest’i nasıl kullanmalı?

Diğer sosyal ağlarda olduğu gibi kullanıcıların diğer hesapları takip etme imkanı bulunan Pinterest’ten trafik ve satış sağlamak içinse sadece diğer kullanıcıların sizin sitenizden paylaşımlarda bulunmasını beklemek zorunda değilsiniz.

  • 10 Ocak 2017
  • 2888

Profesyonel Bir Site İçin Bizimle İletişim Kurunuz.

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.

İletişim +