Blog

E-ticaret için en etkili Facebook pazarlama yöntemleri

E-ticaret için en etkili Facebook pazarlama yöntemleri

En popüler sosyal ağlardan biri olan Facebook, sayısız markaya ev sahipliği yapıyor. 2014 itibariyle 1,2 milyarın üzerinde aktif kullanıcıya sahip olan platformda Facebook pazarlama yöntemlerini kullanan firma sayısı 50 milyondan fazla. Bu rakamın yaklaşık yarısını, küçük işletmelerin sayfaları oluşturuyor.

Facebook pazarlama yöntemi olarak işletmeler için sayfalar, uygulamalar ve Facebook Login gibi farklı araçlar sunuyor. Ayrıca Facebook reklamları da marka bilinirliğinizi desteklemek açısından son derece önemli.

İşte e-ticaret siteniz için en etkili Facebook pazarlama yöntemleri…

Facebook Sayfaları

Firmaların en çok tercih ettiği Facebook pazarlama yöntemlerinden biri olan Facebook sayfaları,  marka bilinirliğini artırmak ve e-ticaret sitelerine trafik sağlamak için önemli bir araç.

Facebook Sayfaları yardımıyla yazılı ve multimedya içeriklerinizi takipçilerinizle paylaşarak e-ticaret sitenize kaliteli trafik sağlayabilirsiniz. Ayrıca Facebook’ta takipçiniz olan kullanıcılar, sayfanızı kendi çevrelerine önerebiliyorlar; böylelikle siz de kısa zamanda, daha geniş kitlelere erişme şansı yakalamış oluyorsunuz. Oyunlar veya testler, Facebook kullanıcılarının en çok ilgi gösterdiği içerikler arasında. Ürün veya hizmetlerinizi merkez alan eğlenceli içerikler ve katılıma dayalı uygulamalar, Facebook’ta kullanıcı sayınızın yanı sıra, diğer dijital pazarlama kanallarınızın etkisini artırmaya da yardımcı olabilir.

Facebook Uygulamaları

Çeşitli kampanya ve yarışmalar düzenlemek amacıyla geliştirilen etkileşimli Facebook uygulamaları da firmalar tarafından tercih edilen Facebook pazarlama araçları arasında yer alır. Facebook uygulamaları bu platforma ait birçok özelliğin kullanılarak takipçilerle etkileşim yaratılmasını sağlar. Facebook uygulamaları ile potansiyel müşteriler ve hedef kitle ile etkili iletişime geçilerek dijital kampanyalar düzenlenebilir.

Facebook Login

Facebook Login, internet kullanıcılarının her siteye ayrı ayrı kayıt olmadan, kullanıcı giriş yapmalarına gerek kalmadan web sitelerine Facebook hesabı ile giriş yapabilmelerini sağlıyor. Bu teknoloji ziyaretçilerin var olan Facebook hesabındaki bilgilere erişim imkanı tanıyor.

Bu bağlantı ile kullanıcıdan alınan izinler doğrultusunda, resimleri, e-posta adresleri, arkadaş listesi, hatta fotoğraf albümlerine kadar çeşitli bilgilerine erişim yapılabiliyor. Facebook Login uygulaması daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmanız ve hedef kitlenize yönelik incelemeler yapmanız için avantaj sağlıyor.

Facebook her gün milyonlarca kullanıcının aktif olarak kullandığı bir platform. Bu özelliği onu, özellikle e-ticaret girişimleri için son derece değerli kılıyor. Geniş kitlelere ulaşmak isteyen binlerce işletme, bu platformda bir sayfa sahibi. Siz de, paylaştığımız bilgileri değerlendirerek Facebook’u, bir pazarlama kanalı olarak kullanabilirsiniz.  Bu konuda başarılı sonuçlara ulaşmak için Eticaret Click desteği alabilir, gelişmiş sosyal medya entegrasyonu seçenekleriyle e-ticaret işinizi güçlendirip, büyütebilirsiniz.

  • 11 Ocak 2017
  • 2266

Profesyonel Bir Site İçin Bizimle İletişim Kurunuz.

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.

İletişim +