Blog

NVIDIA 5 nm ekran kartları için hazırlıklara başladı

NVIDIA 5 nm ekran kartları için hazırlıklara başladı

Yeni Ampere ekran kartları için çalışmalarını sürdüren NVIDIA, kartların tanıtımını büyük ihtimalle 14 Mayıs gününde gerçekleştirecek. 7 nm üretim sürecinden geçecek olan yeni Ampere ekran kartları, büyük oranda performans artışı vaat ediyor. GTC 2020 etkinliği ile birlikte kartların tanıtılması beklenirken, piyasaya sürülmeleri yaz ortasını bulabilir. Son gelen haberlere göre, NVIDIA 5 nm ekran kartları için hazırlıklara başlamış durumda.

Ampere serisinden sonra gelecek olan 5 nm kartların, Hopper kod adına sahip olduğu belirtildi.

NVIDIA 5 nm ekran kartları üretimi için Samsung ile anlaştı

Ampere ekran kartları geliştirilmeye devam ederken, merak edilen konulardan birisi de çip üretimi için hangi firma ile anlaşıldığıydı. TSMC ve NVIDIA arasındaki ortaklık uzun yıllardır sürse de, 7 nm EUV sürecinde Samsung daha iyi teklifler sunuyordu. Ancak NVIDIA, yeni Ampere ekran kartlarında TSMC üretimi 7 nm çipler kullanmaya karar vermiş.

Ampere serisinin ardından, NVIDIA 5 nm ekran kartları için kolları sıvamış durumda. Yeni Hopper ekran kartlarının üretimi için bu sefer Samsung ile anlaşılmış. Kartların 5 nm EUV üretimine sahip olması bekleniyor. Samsung, 5 nm çip üretimine 2020 yılının ikinci çeyreğinde başlayacağını açıklamıştı. 5 nm üretime başlayan tek firma ise Samsung değil. AMD, 5. nesil Ryzen işlemcileri ve Radeon ekran kartları için TSMC ile anlaşmış durumda.

Turing mimarisine dayanan RTX 2000 serisi ile Ampere serisi arasında büyük oranda performans farkı olması bekleniyor. Ancak, Ampere serisi ile Hopper serisi arasındaki performans farkının daha az olması bekleniyor.

 

  • 3 Mayıs 2020 19:54:00
  • 1862

Profesyonel Bir Site İçin Bizimle İletişim Kurunuz.

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.

İletişim +