Blog

Neden e-ticaret yapmalıyım?

Neden e-ticaret yapmalıyım?

E-ticarete adım atmak isteyen her işletme “Neden e-ticaret yapmalıyım?” sorusunu elbet kendisine yöneltiyordur. Önce davrananlar ve firma yapısı ve ürünleri uygun işletmelerin hergün yenileri bu pazarda yerini alırken, birçoğu ise karar aşamasında tıkanmaktadır.

Aklınızdaki soruları az çok tahmin edebiliyoruz. İşletmenizi büyütmeye çalışırken e-ticaret ile ilgili birçok soru da aklınızı tırmalıyor olabilir.

  • E-ticaret karlı bir alan mı?
  • Ne kadar emek ve zaman ayırmalıyım?
  • Kaç personelimi e-ticaret sürecine ayırmalıyım?
  • E-ticaret’in maliyetleri nelerdir?
  • E-ticaret’in avantajları nelerdir?
  • E-ticarette başarılı olabilir miyim?

Bu ve bunun gibi birçok soru aklınızı yoruyor ve karar vermenizi engelliyor olabilir. Bu yazımızda basitçe firmanız için neden e-ticaret yapmanız gerektiğine 5 başlıkta değineceğiz.

Neden e-ticaret yapmalısınız?

1. Lokal mağaza olmaktan kurtulun!

Ürünlerinizi ve servislerinizi sadece mağazanızın önünden geçen ve içeri giren müşteri adaylarınızla sınırlamayıp, tüm türkiyeye ürün ve hizmetlerinizi sunmaya başlamalısınız.

2. Mevcut müşterilerinize sürekli alışveriş yapma imkanı sunun!

Mevcut müşterileriniz mağazanızı ürünlerinize ihtiyacı olduğu her zaman ziyaret edemeyeceklerdir. Sizi ziyaret eden müşterileriniz ürünlerinizi daha sonra da mağazanıza gelmeden alabilmeliler. Özellikle turistik bölgelerde hizmet sunuyorsanız, düşünün o gün alışveriş yapan müşteriniz bir daha ne zaman sizden ürün almaya gelecek?

3. Zaman kaybettikçe yeni mağazalar pazarda yerini alıyor!

Siz karar vermekte güçlük çekerken, hergün yeni e-ticaret siteleri açılıyor ve pazarda yerini alıyor. Arama motorlarında sonuç almak, bu işi birçok işletmeden önce yapmak veya hemen sonra yapıp, daha iyi ve doğru yapmak önemlidir. Rakipleriniz tüm Türkiyeye servis verirken, siz neden sadece kendi mahalleniz, ilçeniz veya iliniz ile sınırlı kalasınız?

4. E-ticaret fiziki mağazanızın da büyümesine olanak sağlayacaktır!

Türkiye’de internetten alışveriş yapan milyonlarca kullanıcı olduğu doğrudur. Fakat bir gerçek de, hala internet üzerinden alışveriş yapmak istemeyen bir kitle olduğudur. Onlar internette ürünlerinizi inceler, fiyatlarına bakar, ürünü almaya karar verir ve imkanı var ise gelip mağazanızdan ürünü almak ister. Veya farklı bir ildeyseniz sizler ile telefonda güven hissi almak ister ve sonrasında alışverişini tamamlar. Birçok sektörde bu önemli bir hacim oluşturmaya olanak sağlar.

5. E-ticaret bir fiziki mağaza açmaktan daha mı pahalı sanıyorsunuz?

Bir fiziki mağaza açarken, mağaza kirası, mağaza tasarımı, vitrin düzeni, ışıklandırma, vitrinler için yeni ürün stoğu ve birçok maliyeti eminim ki tahmin edebiliyorsunuzdur. Bir e-ticaret sitesi açmak için bu maliyetlerin çok daha altında olduğunu biliyor muydunuz? Bugün bir e-ticaret sitesi kurmak için ortalama 2000 TL. ile 5000 TL. arasında bu işe başlayabileceğinizi unutmayın.

Bu maddeleri okuduktan sonra artık karar size kalmış. E-ticaret yapmalımıyım? Yoksa yapmamalı mıyım? Karar sizlerin.

  • 14 Ocak 2017
  • 2089

Profesyonel Bir Site İçin Bizimle İletişim Kurunuz.

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.

İletişim +