Blog

Müşterinin ne istediğini anket ile anlayın

Müşterinin ne istediğini anket ile anlayın

Bir bilgiyi ararken, soru sormayı unuttuğumuz zamanlar olabiliyor. Bunun işimizde yaşadığımız bir yansıması da, müşteri hakkında önyargılar ve çıkarımlarda bulunmak. Oysa yanıt arıyorsak, bunun en iyi yolu, soru sormak : )

Diğer yandan, sosyal ağların sunduğu özellikler ise iletişimi başlı başına domine edecek kadar çeşitlendi. Anketler de sosyal ağlarda müşterileri tanımak için yapabileceğiniz çalışmalardan birisi. Facebook ve Twitter bu anlamda başarılı anket özelliklerine sahip. Tüketicilerin canını sıkmayacak bir şekilde, belirli soruları web sitenizden ya da e-postayla da sormanız mümkün.

Doğru soru için vakit ayırın
Örneğin hangi saatlerde alışveriş yaptıklarını sorarak, ürün tanıtımlarınızı, indirimleri bu zamanlarda yapabilir ve farklılaştırılmış bir iletişim stratejisi oluşturabilirsiniz.

Bir web sitesinden alışveriş yapmama sebeplerini sorarak, işinizde önemsemeniz ya da değiştirmeniz gereken alanları fark edebilirsiniz. Belki sitenizde bir dolaşım problemi olduğunu web analiz araçlarıyla görebilirsiniz (yine de çok zamanınızı alır ve uzman bir göz gerektirir) ama sitenin güvensiz gözüktüğünü size bir araç söyleyemez. Dolayısıyla, bazı konularda tek kaynak, tüketicinin kendisidir.

Buna benzer sorular sorarak, müşterilerinizi ve potansiyel müşterilerinizi yakından tanıyabilirsiniz. Ancak soruyu soruş biçiminiz ve sorunun açığa çıkartacağı problemleri önceden düşünmenizde fayda var.

Doğru sayıda soru sorun
Örneğin, insanlara gece alışveriş yapıp yapmayacaklarını sorduğunuzda çok sayıda evet yanıtı alabilirsiniz, ancak bu yanıtlar potansiyel bir indirim olacağı düşünülerek verilmiş olabilir ve düzenleyeceğiniz gece satışları, uzun vadede verimsiz olabilir.

Oysa, gece yaşam alışkanlıklarıyla ilgili bir soru daha sorarak, bu konudaki tüketici düşüncelerini daha iyi kavrayabilirsiniz.

  • 27 Ocak 2017
  • 1943

Profesyonel Bir Site İçin Bizimle İletişim Kurunuz.

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.

İletişim +