Blog

Huawei, rakiplerini şaşırttı : İşlemci alanında bir ilk

Huawei, rakiplerini şaşırttı : İşlemci alanında bir ilk

Huawei telefon işlemcileri kendisinden söz ettirmeye devam ediyor. Geçen yıldan beri Qualcomm ile çetin bir rekabet halinde olan Çinli firma, ABD merkezli ekibin tahtını elinden aldı. Peki Huawei için bu başarının anlamı ne?

Huawei telefon işlemcileri pazarı alanında bir numara oldu

Akıllı telefon satışlarında küresel bir düşüş yaşanıyor. Bu düşüş, işlemci üretimini ve işlemci kullanımını olumsuz etkiliyor. Çin’in telefon işlemcileri pazarı için yapılan bir araştırma, Huawei’nin rakiplerini geçtiğini ortaya koydu.

Huawei ve Honor için çalışan HiSilicon, güçlü rakibi Qualcomm karşısında ilk kez öne geçti. Üreticilerin Qualcomm yerine HiSilicon’u seçmesi ve Huawei’nin reklam stratejisi, Çin’in en büyük işlemci tedarikçisini değiştirdi.

Bu bağlamda Doğu Asya ülkesinin en büyük işlemci tedarikçisi HiSilicon oldu. Başarılı ekip, Çin’in işlemci pazarında yüzde 43.9’luk bir pazar payı ile lider durumda. 2019’un ilk çeyreğinde yüzde 24.3’lük bir dilime sahip olan HiSilicon, aynı yılın son çeyreğinde yüzde 36.5’lik bir pazar payını elinde  tuttu.

Yüzde 7.4’lük bir sıçrama gösteren HiSilicon, bu dönem adına bu alanda büyüme gösteren tek marka olarak tarihe geçti. Qualcomm cephesine baktığımızda kendisinin yıl içindeki payı yüzde 48.1’den yüzde 32.8’e düştü.

 

Kısa bir sürede yüzde 15.3’lük bir düşüşe şahit olan Qualcomm, geçen yılın ilk çeyreğinde HiSilicon’un tahtında oturuyordu. 2019’un son çeyreğinde yüzde 37.8’lik bir pazar payını elinde bulunduran Qualcomm için işler iyiye gitmiyor.

Apple’a baktığımızda kendisinin 1 yıl içerisinde sadece yüzde 1’lik bir artış gösterdiğini ancak geçen yılın son dönemine göre de yüzde 2.6’lık bir düşüş yaşadığını görüyoruz. Adı verilmeyen diğer işlemcilerin pazar payı ise yüzde 0.2’den yüzde 1.7’ye yükseldi.

  • 3 Mayıs 2020 19:50:09
  • 1349

Profesyonel Bir Site İçin Bizimle İletişim Kurunuz.

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.

İletişim +