Blog

E-ticarette pazarınızı tanımanın yolları

E-ticarette pazarınızı tanımanın yolları

İnternetteki satış kanallarının her biri farklı özelliklere sahiptir. Kullanımdaki farklılıklar kadar kitle ve ürün tanıtım şekilleri de değiştiğinden, her birini ayrı ayrı analiz ederek, sizin için değerli olacak bilgilere ulaşabilirsiniz.

Rakibinizi yakından tanıyın
Öncelikle aynı ürünü kimlerin sattığına ve kendilerini fiyat ve kampanya olarak nasıl konumlandırdıklarına dikkat etmenizde fayda var. Sık indirim uygulanıyorsa, fiyatların genel seviyesine, kâr marjına ve ürünlerin ne zaman tükendiğine de bakmalısınız. Bu kriterler rakiplerinizi tanımanızı sağlar ve rakibini tanımayan, hayatta kalamaz.

Kampanyaları takip edin
Ne zaman ürün stoğuna sahip tek satıcı olarak kaldığınızı bilmeniz, satışlar üzerinde güçlü bir etki yaratmanızı sağlar. Bu bilginin sağladığı fırsat ile marjınızı yükseltebilirsiniz. Ayrıca pazara yeni giren rakipleri de köklü rakipler kadar yakından takip etmelisiniz. Siz duyana kadar ‘çok geç’ olabilecek bir kampanya, tüm performansınızı olumsuz etkileyebilir.

Alışveriş sepetlerine dikkat!
E-ticaret sitenizde sunduğunuz ürünlerin yüzde kaçı alışveriş sepetine ekleniyor? Bu sorunun cevabı, hangi konuda önde, hangi konuda geride olduğunuzu ortaya çıkartacak. Geride olduğunuz konular içinse, daha detaylı bir analize başlamanız gerekecek.

Fiyat dışında ne önemli?
En iyi fiyatı siz sunuyorsanız ama ürünler yine de sepete eklenmiyor ya da satılmıyorsa, pazar yerini daha iyi incelemeniz gerekiyor. Çünkü fiyattan başka bir faktör, satış yapmanızı engelliyor.

Kâr fırsatlarını belirleyin
Bir ürünün satışında, münhasırlık dışında bir rakibiniz yoksa (ya da rakip varsa ama stokları yoksa) kâr marjınızı artırabilirsiniz. Keşfedilebilecek bir başka fırsat da, en iyi fiyatı verdiyseniz ve ikinci ürünle fiyat farkı büyükse ortaya çıkıyor. Böylece fiyatı biraz artırsanız dahi, en iyi fiyatı veren olarak kalabilirsiniz.

Popüler ürünlerde kargo avantajı sunun
En çok ziyaret edilen ya da satılan ürünlerinizin satış başı mâliyetlerini inceleyerek, bu ürünlere özel nakliye fırsatları sunabilirsiniz. İndirim ya da ücretsiz kargo seçeneklerinin yanı sıra, bu ürünleri kendiniz stoklayabilir ve daha hızlı gönderim yapabilirsiniz.

Tüketiciler, ürünlerinizi satın alırken, vergi, nakliye gibi tüm seçenekleri değerlendirip bir son fiyat oluştururlar. Ayrıca teslimat süresi yüzünden de müşteri kaybedebileceğinizi unutmamalı, tüm bu değerleri bir arada düşünerek avantajlar sunmalısınız.

Kanalları özelliklerine göre geliştirin
En çok web üzerinden mi uygulamadan mı satış yapıyorsunuz? Belirli bir reklam çok mu işe yaradı? Bunlara özel seçenekler sunmayı ya da kullanıcı deneyimini özelleştirmeyi düşünebilirsiniz. Belirli bir kampanya bağlantısıyla haricî bir kaynaktan gelen kişilere özel bir hoşgeldin mesajı bile müşteri algısını değiştirmeye yeter!

  • 26 Nisan 2020 16:21:34
  • 1518

Profesyonel Bir Site İçin Bizimle İletişim Kurunuz.

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.

İletişim +